Svátek má: Ferdinand

Regiony

Velikost textu:

Soutěž "O nejvykutálenější koblížek"

Soutěž "O nejvykutálenější koblížek"

Pochlubte se svým pekařským uměním! Muzeum regionu Valašsko, p. o. vyhlašuje pekařskou soutěž "O nejvykutálenější koblížek", v níž se hodnotí chuť, vzhled i vůně domácích koblih.

Koblížky - čím čerstvější, tím lepší
21.leden 2016 - 10:00

Smažené koblihy jsou tradiční masopustní pečivo, a to nejen na Valašsku. Na akci Zámecký masopust (v neděli 7. 2. 2016 od 14 do 17 hod., na zámku Vsetín) se uskuteční výstava koblih zaslaných do soutěže a proběhne jejich vyhodnocení a předání cen vítězům, kteří získají např. vynikající řeznické speciality. V průběhu akce se také před zraky návštěvníků budou dělat netradiční pečené koblihy (příprava kynutého těsta, válení a vykrajování těsta, plnění povidly, pečení, mastění máslem a cukrování).

Češi milují klasiku – nejoblíbenější je kobliha s marmeládou

Podmínky soutěže: - Zhotovte (usmažte – povoleno je i pečení) domácí koblihy klasické i netradiční, s náplní i bez ní dle svého oblíbeného receptu. - Doručte nejméně 4 ks do Muzea regionu Valašsko, p. o. (Horní náměstí 2, Vsetín), a to nejpozději do neděle 7. února do 14 hodin (do začátku akce Zámecký masopust). Platí zásada, že Čím čerstvější, tím lepší! - Uveďte použité ingredience (popř. i recept), vaše jméno a příjmení, rok narození, adresu, kontakt. - Koblihy se soutěžícím nevracejí (budou rozdány návštěvníkům akce Zámecký masopust po vyhlášení vítězů v této soutěži, a to při průvodu pochovávání basy). Zlínskénovinky.cz informovala Bc. Jana Bajanová z Muzea regionu Valašsko, p.o.

(kp,zlinskenovinky.cz,foto:Muzeum regionu Valašsko)


Nechcete zmeškat důležité zprávy? Přihlašte se k jejich odběru: